workshops


Foto: JZ

Vi laver forskelligartede byggeworkshops, både korte og lange, med fokus på recirkulerede materialer, værktøjskendskab og fællesskab. Vores workshops er målrettet dig der strukturelt set ikke bliver opfordret til at gribe værktøjet og bygge selv – med det mener vi dig der som kvinde, transperson og ikke-binær er stærkt underrepræsenteret i vores branche.  Det vil vi gerne gøre noget ved – derfor er vores workshops som udgangspunkt separatistiske.

Workshop på Roskilde Festival. Foto: AS
Legehusbyggeri med en andelsforening, København

når hænder og træ taler

På vores byggeworkshops sætter vi niveauet efter lyst, og et af målene er, at du får udvidet dit kendskab til materialer og håndværktøj, så du kan tage dine evner med hjem og slå dig løs. Et andet mål er at være sammen om at bygge, som er et universelt sprog der handler om fordybelse og samarbejde og at se, tænke og skabe.

Vi bruger hovedsageligt elværktøj, såsom boremaskine, stiksav og kap-geringssav. Du vil få grundig vejledning i, hvordan man bruger det hele, så du føler dig godt klædt på. Grej og sikkerhed har høj prioritet hos os. Vi er altid klar på at rykke vores værktøj og undervisning ud til emneuger, temadage mm. i hele landet, og vi vil elske at høre om jeres ideer.

medbyg – byg med os

Medbyg er kort og godt et byggeprojekt, hvor du og dine selv bygger med. Dig, din forening, din virksomhed eller din skole har noget, der skal bygges, og vi guider processen, bygger med, køber materialer, rådgiver, træffer svære beslutninger – selvfølgelig i dialog med dig. Vi tror, at det både er bæredygtigt og fællesskabende at være ‘medbygger’: du får større forståelse og kærlighed til noget, du selv har været med til at skabe. Medbyg er en god måde at lave minder og oplevelser med dine naboer, medstuderende og familiemedlemmer. Hvorfor ikke bygge jeres andelsforenings næste legeplads sammen med os? Eller hvad med den dome i drømmer om på efterskolen? Eller en pergola i kolonihaveforeningen? Vi har lavet flere skolesamarbejder bl.a. med Boss Ladies, hvor vi laver praktikworkshops på på EUC-skoler. Har du en idé, så hører vi meget gerne fra dig.

Byggeworkshop med 4.-8. klasser, Den Gamle By i Århus
Workshop i værktøjskendskab, København
Siddemøbler bygges til Klimapavillionen, Roskilde Festival. Foto: JZ
Nybegynderbyg og værktøjskendskab, Nordfyns Højskole
Plantekasse-workshop, Den Gamle By i Århus

workshop i værkstedet
København og Svendborg

I vores værksteder i København og Svendborg tilbyder vi workshops et par gange om året. Forløbene former vi, og enten bygger du ud fra en låst opgave eller en idé, du har. Holdene er på mellem 8-12 personer og på kan vare mellem 3-12 timer fordelt over en eller to hverdage. Workshoppen er dynamisk og sjov, og du kommer hjem med færdigheder, som forhåbentlig giver dig lyst til at reparere verden omkring dig. Hold øje på vores webshop, facebook og instagram, hvor vi løbende opdaterer eller skriv os en mail, så tager vi kontakt, når der er en ny workshop på vej.

Glade workshopdeltagere, Roskilde Festival. Foto: AS

“… kurset var en øjenåbner, og har været med til at sparke nogle mentale døre ind for eleverne, om hvad man kan og ikke kan gøre. Og nogle af dem, der var emst skeptiske overfor at skulle have snavsede bukser eller holde en hammer, er samtidig dem, som her bagefter viser mest stolthed og ejerskab over resultatet – det er vores bænk. Alt i alt en virkelig sjov og inspirerende dag!”

Magnus Stein, underviser i Praktisk Bæredygtighed på Nordfyns Højskole
Designproces på medbyg-workshop på Langelands Efterskole
Medbyg-workshop på Langelands Efterskole